Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś prezentujemy przepis na chrupiącego kurczaka w panierce panko. Jest to nietypowa panierka która wygląda jak chlebowe okruchy, ale pięknie się prezentuje po usmażeniu. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 58
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 92
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 46
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 114
Składniki
• Piersi z kurczaka kroimy na niewielkie podłużne kawałki • Kawałki kurczaka przekładamy do miski i dodajemy przyprawy oraz sos sojowy • Całość mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę • Dwa jajka rozbijamy do miseczki, roztrzepujemy i dodajemy niewielką ilość wody
• Kawałki kurczaka obtaczamy kolejno w: mące, jajku i panierce panko • Kurczaka smażymy w garnku na głębokim olej przez około 5-6 minut (na średniej mocy) lub w frytkownicy • Po upieczeniu kładziemy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu • Całość podajemy z ugotowanym ryżem oraz sosem słodko-pikantnym