Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś prezentujemy przepis na chrupiącego kurczaka w panierce panko. Jest to nietypowa panierka która wygląda jak chlebowe okruchy, ale pięknie się prezentuje po usmażeniu. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2253
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1364
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3528
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1179
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2253
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1364
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3528
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1179
Składniki
• Piersi z kurczaka kroimy na niewielkie podłużne kawałki • Kawałki kurczaka przekładamy do miski i dodajemy przyprawy oraz sos sojowy • Całość mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę • Dwa jajka rozbijamy do miseczki, roztrzepujemy i dodajemy niewielką ilość wody
• Kawałki kurczaka obtaczamy kolejno w: mące, jajku i panierce panko • Kurczaka smażymy w garnku na głębokim olej przez około 5-6 minut (na średniej mocy) lub w frytkownicy • Po upieczeniu kładziemy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu • Całość podajemy z ugotowanym ryżem oraz sosem słodko-pikantnym