Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś prezentujemy przepis na chrupiącego kurczaka w panierce panko. Jest to nietypowa panierka która wygląda jak chlebowe okruchy, ale pięknie się prezentuje po usmażeniu. Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5046
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419404
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 5046
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419404
Składniki
• Piersi z kurczaka kroimy na niewielkie podłużne kawałki • Kawałki kurczaka przekładamy do miski i dodajemy przyprawy oraz sos sojowy • Całość mieszamy i wstawiamy do lodówki na godzinę • Dwa jajka rozbijamy do miseczki, roztrzepujemy i dodajemy niewielką ilość wody
• Kawałki kurczaka obtaczamy kolejno w: mące, jajku i panierce panko • Kurczaka smażymy w garnku na głębokim olej przez około 5-6 minut (na średniej mocy) lub w frytkownicy • Po upieczeniu kładziemy na ręcznik papierowy aby odsączyć nadmiar tłuszczu • Całość podajemy z ugotowanym ryżem oraz sosem słodko-pikantnym