Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni śląskiej, bardzo smaczne.
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1364
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14912
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 922
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 1364
Wykonanie idealnych gołąbków jest dla mnie zawsze stresujące. Ułatwiłam sobie...
Odsłon: 14912
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 922
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Kapustę zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Posiekaną cebulę smażymy na smalcu.
Ugotowaną kapustę odciskamy z nadmiaru wody i dodajemy do odcedzonych ziemniaków. Dorzucamy cebulkę i całość zagniatamy tłuczkiem do ziemniaków. W międzyczasie doprawiamy do smaku.
Dobrze smakuje z żeberkami czy kotletami mielonymi. Ja podałam z bitkami duszonymi we własnym sosie.