Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni śląskiej, bardzo smaczne.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10083
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9126
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6489
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10083
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9126
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6489
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Kapustę zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Posiekaną cebulę smażymy na smalcu.
Ugotowaną kapustę odciskamy z nadmiaru wody i dodajemy do odcedzonych ziemniaków. Dorzucamy cebulkę i całość zagniatamy tłuczkiem do ziemniaków. W międzyczasie doprawiamy do smaku.
Dobrze smakuje z żeberkami czy kotletami mielonymi. Ja podałam z bitkami duszonymi we własnym sosie.