Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni śląskiej, bardzo smaczne.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 58
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 21
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 297
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1400
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 58
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 21
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 297
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1400
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Kapustę zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Posiekaną cebulę smażymy na smalcu.
Ugotowaną kapustę odciskamy z nadmiaru wody i dodajemy do odcedzonych ziemniaków. Dorzucamy cebulkę i całość zagniatamy tłuczkiem do ziemniaków. W międzyczasie doprawiamy do smaku.
Dobrze smakuje z żeberkami czy kotletami mielonymi. Ja podałam z bitkami duszonymi we własnym sosie.