Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni śląskiej, bardzo smaczne.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1212
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 396
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1284
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1212
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 396
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1284
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Kapustę zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Posiekaną cebulę smażymy na smalcu.
Ugotowaną kapustę odciskamy z nadmiaru wody i dodajemy do odcedzonych ziemniaków. Dorzucamy cebulkę i całość zagniatamy tłuczkiem do ziemniaków. W międzyczasie doprawiamy do smaku.
Dobrze smakuje z żeberkami czy kotletami mielonymi. Ja podałam z bitkami duszonymi we własnym sosie.