Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie kuchni śląskiej, bardzo smaczne.
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7551
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2573
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7551
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2573
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości. Kapustę zalewamy wodą i gotujemy z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Posiekaną cebulę smażymy na smalcu.
Ugotowaną kapustę odciskamy z nadmiaru wody i dodajemy do odcedzonych ziemniaków. Dorzucamy cebulkę i całość zagniatamy tłuczkiem do ziemniaków. W międzyczasie doprawiamy do smaku.
Dobrze smakuje z żeberkami czy kotletami mielonymi. Ja podałam z bitkami duszonymi we własnym sosie.