Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zamiast ziemniaków - danie z kuchni śląskiej- tzw "Ciapkapusta". Jadłam ją dwa razy i bardzo mi smakowała.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5758
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8937
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8058
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5543
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5758
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8937
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8058
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5543
Składniki
Ziemniaki ugotować w słonej wodzie. Odlać wodę. Kapustę kiszoną przepłukać (można tego nie robić), przełożyć do garnka i zalać wodą tak, by była przykryta. Dodać listki i ziele. Gotować około 10 minut. Przelać na sicie. Usunąć przyprawy a kapustę drobniej posiekać. Boczek pokroić i lekko zrumienić z cebulką. Dodać kapustę i smażyć na wolnym ogniu często mieszając. Dodać do ugotowanych ziemniaków i bardzo dokładnie utłuc . Dodać 2 łyżki masła. Wymieszać. Podałam z tradycyjnym kotletem schabowym i szparagami z dodatkiem masła.