Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zamiast ziemniaków - danie z kuchni śląskiej- tzw "Ciapkapusta". Jadłam ją dwa razy i bardzo mi smakowała.
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5370
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47821
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165681
Dla milosników cukinii i szybkiej kuchni. Obiad w 15 minut, prosty, smaczny,...
Odsłon: 5370
Przepis dnia
Kotlet Herkulesa powstaje dzięki połączeniu aromatycznych składników marynaty...
Odsłon: 47821
Znudziły ci się już ziemniaki i inne pomysły obiadowe? Zapiekanka makaronowa...
Odsłon: 165681
Składniki
Ziemniaki ugotować w słonej wodzie. Odlać wodę. Kapustę kiszoną przepłukać (można tego nie robić), przełożyć do garnka i zalać wodą tak, by była przykryta. Dodać listki i ziele. Gotować około 10 minut. Przelać na sicie. Usunąć przyprawy a kapustę drobniej posiekać. Boczek pokroić i lekko zrumienić z cebulką. Dodać kapustę i smażyć na wolnym ogniu często mieszając. Dodać do ugotowanych ziemniaków i bardzo dokładnie utłuc . Dodać 2 łyżki masła. Wymieszać. Podałam z tradycyjnym kotletem schabowym i szparagami z dodatkiem masła.