Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Masz ochotę na zdrową, ale słodką i kruchą przekąskę? No to wypróbuj ciastka owsiane z żurawiną!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1705
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1501
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1479
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1730
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1705
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1501
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1479
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1730
Składniki
Suszoną żurawinę możesz drobno posiekać, ale nie jest to konieczne.
W jednej misce wymieszaj mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i odrobinę soli.
W drugiej misce utrzyj miękkie masło wraz z cukrem brązowym na jasną, puszystą masę. Może to potrwać kilka minut. Dodaj jajka i mleko, miksuj dalej do połączenia składników.
Dodaj produkty sypkie do przygotowanej masy. Mieszaj na niskich obrotach mikserem albo szpatułką tylko do połączenia składników. Na koniec wmieszaj płatki owsiane z żurawiną. Ponownie wymieszaj krótko, do połączenia składników.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni Celsjusza. Na blaszce do pieczenia wyłóż papier. Z ciasta uformuj kulki, spłaszcz je ręką i układaj na blaszce, zachowując odstępy. Piecz około 10-12 minut aż brzegi delikatnie się zarumienią.