Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciasteczka, które zaspokoją naszą ochotę na małe co nieco. Zamiast czekolady możemy dodać chrupki czekoladowe, zamiast migdałów orzechy.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31489
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15310
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1419
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31489
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15310
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1419
Składniki
Margarynę miksujemy na puszystą masę, dodajemy cukier i cukier trzcinowy, a następnie jajka i szczyptę soli- całość dobrze ubijamy. Dodajemy mąkę, sodę, aromat waniliowy a następnie posiekaną czekoladę i migdały. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy kopczyki masy, lekko je przyklapując - w trakcie pieczenia i tak rozleją się na boki. Pieczemy 12 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni. Delikatnie zdejmujemy je z blachy - po ostygnięciu będą zwarte. Możemy posypać cukrem pudrem.