Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować ciasto aby pierogi były smaczne.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 392
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1353
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25354
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 392
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1353
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25354
Składniki
Mąkę przesiać na stolnicę, zrobić wgłębienie i wlewać małymi porcjami letnią przegotowaną wodę. Wymieszać oba składniki, do momentu ich połączenia. Ciasto najlepiej zagniatać rękoma, można jednak używać do tego także drewnianej łyżki. W trakcie ugniatania dodawać kolejne porcje wody. Gdy ciasto uzyska plastyczną i jednorodną konsystencję, oznacza to że jest gotowe.
Miskę nagrzać nad garnkiem z ciepłą wodą, gdy miska będzie już ciepła przykryć nią ciasto i pozostawić aby „odpoczęło” do momentu aż miska będzie zimna. Z tak przygotowanego ciasta wyjdą nam na pewno pyszne pierogi z dowolnym nadzieniem.