Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto francuskie z gulaszem"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 249
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 249
Składniki
Łopatkę wieprzową umyj, osusz i pokrój w kostkę. Cebulę oczyść i drobno posiekaj. Oskrobaną marchewkę zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach.
Rozgrzej smalec i podsmaż mięso. Dodaj cebulę i marchewkę. Wlej piwo, włóż listek laurowy, ziele angielskie, majeranek. Przypraw solą i pieprzem i duś bez przykrycia, aż mięso będzie miękkie (gulasz musi być gęsty).
Oczyść i pokrój paprykę. Pod koniec duszenia włóż do mięsa. Duś chwilę razem, przypraw. Zdejmij patelnię z ognia. Odstaw, aby gulasz ostygł.
Ciasto rozmroź, potnij na kwadraty. Na każdy kwadrat nałóż trochę gulaszu. Zlep brzegi ciasta. Jajko roztrzep i posmaruj wierzch trójkątów. Posyp papryką.
Ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 20 min w temp. 180°C. Upieczone trójkąty z góry lekko natnij. Wlej do każdego trochę sosu. Podaj z surówką.
<strong>Przepis przysłała Paulina Borowska z Ożarowa</strong>Źródło: Bella Relaks