Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto francuskie z ziemniakami"
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 226
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1131
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 226
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1131
Składniki
opakowanie ciasta francuskiego, jajko, 20 dag białego sera, 20 dag ugotowanych ziemniaków, mała cebula, 2 łyżki oleju, sól, pieprz.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Ziemniaki i ser przeciśnij przez praskę. Dodaj cebulę, przypraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Ciasto francuskie pokrój na równe kwadraty lub prostokąty. Na połowie ułóż sporo farszu. Pozostałe kawałki ciasta ponacinaj nożem, tworząc otworki. Ułóż na farszu, brzegi dokładnie zlep.
„Poduszeczki” ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis nadesłała Joanna Machynia z Gorlic.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 1 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie