Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ciasto francuskie z ziemniakami"
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 50
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 50
Składniki
opakowanie ciasta francuskiego, jajko, 20 dag białego sera, 20 dag ugotowanych ziemniaków, mała cebula, 2 łyżki oleju, sól, pieprz.
Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na oleju. Ziemniaki i ser przeciśnij przez praskę. Dodaj cebulę, przypraw do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
Ciasto francuskie pokrój na równe kwadraty lub prostokąty. Na połowie ułóż sporo farszu. Pozostałe kawałki ciasta ponacinaj nożem, tworząc otworki. Ułóż na farszu, brzegi dokładnie zlep.
„Poduszeczki” ułóż na wyłożonej papierem do pieczenia blasze, posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz ok. 20 minut w temp. 180°C.
<strong>Przepis nadesłała Joanna Machynia z Gorlic.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość porcji: 8. Cena za porcję: 1 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie