Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić idealne ciasto na krokiety które nie popęka podczas zwijania? Mamy na to świetny sposób. Przygotuj ciasto według tego przepisu i trzymaj się poniższych zaleceń: Po pierwsze przestrzegaj ściśle proporcji. Dodanie zbyt dużej ilości mąki może sprawić, że naleśniki wyjdą zbyt grube, przez co mogą pękać. Warto do ciasta dodać wodę gazowaną. Ciasto będzie bardziej napowietrzone. Gotowe ciasto na krokiety odstaw na około 30 minut, żeby gluten odpowiednio związał. Dzięki temu naleśniki po usmażeniu będą elastyczne i sprężyste.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17398
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1082
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6247
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 581
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17398
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1082
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6247
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 581
Składniki
Mąkę przesiej przez sito. Dodaj całe jajka, wodę gazowaną, szczyptę soli i olej. Składniki zmiksuj do połączenia.
Ciasto na naleśniki odstaw na koło 30 minut, żeby odpoczęło (w tym czasie możesz zająć się przygotowaniem farszu lub naszykowaniem składników do panierowania krokietów).
Naleśniki smaż na suchej, dobrze rozgrzanej patelni z nieprzywierającą powłoką. Ciasto nalewaj chochelką i rozprowadzaj po całej powierzchni. Naleśnika przerzuć na drugą stronę, kiedy ciasto z góry całkowicie się zetnie.