Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić idealne ciasto na krokiety które nie popęka podczas zwijania? Mamy na to świetny sposób. Przygotuj ciasto według tego przepisu i trzymaj się poniższych zaleceń: Po pierwsze przestrzegaj ściśle proporcji. Dodanie zbyt dużej ilości mąki może sprawić, że naleśniki wyjdą zbyt grube, przez co mogą pękać. Warto do ciasta dodać wodę gazowaną. Ciasto będzie bardziej napowietrzone. Gotowe ciasto na krokiety odstaw na około 30 minut, żeby gluten odpowiednio związał. Dzięki temu naleśniki po usmażeniu będą elastyczne i sprężyste.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 399
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3668
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 319
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 399
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3668
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 828
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 137
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 319
Składniki
Mąkę przesiej przez sito. Dodaj całe jajka, wodę gazowaną, szczyptę soli i olej. Składniki zmiksuj do połączenia.
Ciasto na naleśniki odstaw na koło 30 minut, żeby odpoczęło (w tym czasie możesz zająć się przygotowaniem farszu lub naszykowaniem składników do panierowania krokietów).
Naleśniki smaż na suchej, dobrze rozgrzanej patelni z nieprzywierającą powłoką. Ciasto nalewaj chochelką i rozprowadzaj po całej powierzchni. Naleśnika przerzuć na drugą stronę, kiedy ciasto z góry całkowicie się zetnie.