Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić idealne ciasto na krokiety które nie popęka podczas zwijania? Mamy na to świetny sposób. Przygotuj ciasto według tego przepisu i trzymaj się poniższych zaleceń: Po pierwsze przestrzegaj ściśle proporcji. Dodanie zbyt dużej ilości mąki może sprawić, że naleśniki wyjdą zbyt grube, przez co mogą pękać. Warto do ciasta dodać wodę gazowaną. Ciasto będzie bardziej napowietrzone. Gotowe ciasto na krokiety odstaw na około 30 minut, żeby gluten odpowiednio związał. Dzięki temu naleśniki po usmażeniu będą elastyczne i sprężyste.
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2857
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 290
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 73
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 2857
Kiedy myślimy o swoich urodzinach, często chcemy zabłysnąć czymś wyjątkowym i...
Odsłon: 290
Składniki
Mąkę przesiej przez sito. Dodaj całe jajka, wodę gazowaną, szczyptę soli i olej. Składniki zmiksuj do połączenia.
Ciasto na naleśniki odstaw na koło 30 minut, żeby odpoczęło (w tym czasie możesz zająć się przygotowaniem farszu lub naszykowaniem składników do panierowania krokietów).
Naleśniki smaż na suchej, dobrze rozgrzanej patelni z nieprzywierającą powłoką. Ciasto nalewaj chochelką i rozprowadzaj po całej powierzchni. Naleśnika przerzuć na drugą stronę, kiedy ciasto z góry całkowicie się zetnie.