Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić idealne ciasto na krokiety które nie popęka podczas zwijania? Mamy na to świetny sposób. Przygotuj ciasto według tego przepisu i trzymaj się poniższych zaleceń: Po pierwsze przestrzegaj ściśle proporcji. Dodanie zbyt dużej ilości mąki może sprawić, że naleśniki wyjdą zbyt grube, przez co mogą pękać. Warto do ciasta dodać wodę gazowaną. Ciasto będzie bardziej napowietrzone. Gotowe ciasto na krokiety odstaw na około 30 minut, żeby gluten odpowiednio związał. Dzięki temu naleśniki po usmażeniu będą elastyczne i sprężyste.
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 129
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 269
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23563
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 320
Placuszki te są idealnym przemytnikiem warzyw i owoców dla tych, którzy są z...
Odsłon: 129
dziś zapraszam Was na rewelacyjne, domowe drożdżówki, bułeczki z serem i lukr...
Odsłon: 269
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 23563
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 320
Składniki
Mąkę przesiej przez sito. Dodaj całe jajka, wodę gazowaną, szczyptę soli i olej. Składniki zmiksuj do połączenia.
Ciasto na naleśniki odstaw na koło 30 minut, żeby odpoczęło (w tym czasie możesz zająć się przygotowaniem farszu lub naszykowaniem składników do panierowania krokietów).
Naleśniki smaż na suchej, dobrze rozgrzanej patelni z nieprzywierającą powłoką. Ciasto nalewaj chochelką i rozprowadzaj po całej powierzchni. Naleśnika przerzuć na drugą stronę, kiedy ciasto z góry całkowicie się zetnie.