Do góry

Dania główne Przepis na:

Ciasto na pierogi

Ciasto na pierogi

Autor:

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 621

Dodano:

Odsłon: 13417

Dziś trochę z innej beczki. Jeżeli chodzi o ciasto na pierogi, każdy ma swój ulubiony przepis. Ja wypróbowałam kilka i dochodzę do wniosku, że to było najlepsze :)

Składniki

  • 3 szklanki mąki
  • 1 szklanka gorącej wody
  • 1 jajko
  • 3/4 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka oleju
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki umieszczam w misie miksera i wyrabiam do momentu, aż ciasto będzie gładkie.

    Ciasto rozwałkowuje na stolicy, minimalnie podsypując mąka. Ja lubię cienkie ciasto w pierogach, więc rozwałkowuje je bardzo cienko :).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń