Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam pierogi świąteczne z kapustą i grzybami i pierogi urodzinowe z mięsem i pieczarkami. Chciałam podzielić się przepisem na pyszne , elastyczne ciasto na pierogi. Polecam
stolnica, wałek, ścierka, miska, nóż, łyżka, szklanka, garnek,
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 917
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 298
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 18273
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 917
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 298
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 18273
Składniki
Wodę zagotować. Mąkę przesiać do miski, dodać sól, żółtko, olej mieszając łyżką wlewać stopniowo wodę. Po połączeniu składników masę zagniatać rękami, tak długo aż ciasto stanie się gładkie , jednolite i elastyczne. Ciasto przełożyć do miski , zakryć ścierką i odstawić na 10 -15 minut aby odpoczęło. Po tym czasie jeszcze raz zagnieść podzielić na części i wałkować wycinając i formując pierogi. Gotowe . Rada; Wałkując jedną część pozostałe owijamy ścierką by nie wysychały.
Ciasto włożyć do miski i zakryć odłożyć na 15 minut.
Ciasto gotowe do przeróbki.