Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To ciasto jest idealne. Nie trzeba podsypywać mąką.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 916
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9137
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
CIASTO - wszystkie składniki połączyć, najlepiej w miseczce, nie na stolnicy i dokładnie wyrobić ciasto. Nie jest to trudne, bo ciasto jest dość lekkie. Łatwo się wyrabia. Pozostawić ciasto na 15 min pod ściereczką. Podzielić ciasto na porcje. Np 3 części i wałkować placki z których wykrawać krążki i nakładać farsz. Zlepiać i wrzucać partiami na gotującą się osoloną wodę z kilkoma łyżkami oleju rzepakowego. Pierogi toną, a jak wypłyną gotować ok 2-3 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową, a następnie odkładać na półmisek. Gwarantuję nic się nie poskleja. Z jednego placka wychodzi 13- 15 pierogów, a w sumie ok 40 szt. Smacznego.