Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To ciasto jest idealne. Nie trzeba podsypywać mąką.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98173
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1932
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5777
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5781
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98173
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1932
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5777
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5781
Składniki
CIASTO - wszystkie składniki połączyć, najlepiej w miseczce, nie na stolnicy i dokładnie wyrobić ciasto. Nie jest to trudne, bo ciasto jest dość lekkie. Łatwo się wyrabia. Pozostawić ciasto na 15 min pod ściereczką. Podzielić ciasto na porcje. Np 3 części i wałkować placki z których wykrawać krążki i nakładać farsz. Zlepiać i wrzucać partiami na gotującą się osoloną wodę z kilkoma łyżkami oleju rzepakowego. Pierogi toną, a jak wypłyną gotować ok 2-3 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową, a następnie odkładać na półmisek. Gwarantuję nic się nie poskleja. Z jednego placka wychodzi 13- 15 pierogów, a w sumie ok 40 szt. Smacznego.