Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. To ciasto jest idealne. Nie trzeba podsypywać mąką.
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 703
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1040
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 224
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2756
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 703
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1040
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 224
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2756
Składniki
CIASTO - wszystkie składniki połączyć, najlepiej w miseczce, nie na stolnicy i dokładnie wyrobić ciasto. Nie jest to trudne, bo ciasto jest dość lekkie. Łatwo się wyrabia. Pozostawić ciasto na 15 min pod ściereczką. Podzielić ciasto na porcje. Np 3 części i wałkować placki z których wykrawać krążki i nakładać farsz. Zlepiać i wrzucać partiami na gotującą się osoloną wodę z kilkoma łyżkami oleju rzepakowego. Pierogi toną, a jak wypłyną gotować ok 2-3 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową, a następnie odkładać na półmisek. Gwarantuję nic się nie poskleja. Z jednego placka wychodzi 13- 15 pierogów, a w sumie ok 40 szt. Smacznego.