Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne ciasto na Pizze , bardzo podobne do ciasta w pizza hut
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
Zaczyn: pokruszyć drożdże, posypać cukrem i solą, dodać odrobinę mleka ciepłego "nie gorącego" , przykryć miskę ściereczką i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.
Ciasto: Do wyrośniętych drożdży , dodajemy mąkę, jajko , mleko , wszystko wyrabiamy, Jak ciasto będzie jednolite dodać olej, dokładnie wygnieść (na początku wydaje się że to trudne do wyrobienia , ale po chwili pięknie olej z ciastem się połączy), przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na kolejne 40- 60minut.No i po tym czasie ciasto gotowe, resztę robimy według własnych fantazji