Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne ciasto na Pizze , bardzo podobne do ciasta w pizza hut
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7916
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1205
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13692
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7916
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1205
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13692
Składniki
Zaczyn: pokruszyć drożdże, posypać cukrem i solą, dodać odrobinę mleka ciepłego "nie gorącego" , przykryć miskę ściereczką i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.
Ciasto: Do wyrośniętych drożdży , dodajemy mąkę, jajko , mleko , wszystko wyrabiamy, Jak ciasto będzie jednolite dodać olej, dokładnie wygnieść (na początku wydaje się że to trudne do wyrobienia , ale po chwili pięknie olej z ciastem się połączy), przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na kolejne 40- 60minut.No i po tym czasie ciasto gotowe, resztę robimy według własnych fantazji