Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ciasto serowe z oliwkami"
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2466
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 59
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 150
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 721
Składniki
Ser brie przekrój na pół w poziomie. Do miski włóż ser kozi, jajka, oliwki, orzechy włoskie, morele i połowę zieleniny. Dopraw solą, pieprzem i delikatnie wszystko wymieszaj.
Posmaruj grubą warstwą masy koziej dolną warstwę brie i przykryj warstwą wierzchnią. Udekoruj rant „ciasta” resztą posiekanej zieleniny, a wierzch posyp prażonymi orzeszkami piniowymi.
Wstaw na noc do lodówki, by się przegryzło. Podawaj ze świeżą bagietką lub chlebem korzennym.
Czas przygotowania: 20 minut. Poziom: łatwyŹródło: TV14