Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto ucierane z jagodami to szybki i bardzo prosty w wykonaniu deser, który przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom owoców lasu. Wystarczą podstawowe składniki, które masz w domu oraz kilka garści tych przepysznych, letnich owoców. Ciasto będzie idealne do popołudniowej kawy, możesz zabrać je na piknik lub zaserwować jako deser na grilla.
Forma do pieczenia o wymiarach 25x12 cm
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 69
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 75
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 133
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 124
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 237
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 69
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 75
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 133
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 124
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 237
Składniki
W misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i cynamon. W osobnej misce utrzyj masło do uzyskania jasnej i puszystej masy. Dodaj cukier i kontynuuj ucieranie do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Dodaj ekstrakt waniliowy.
Wbijaj po jednym jajku, mieszając po każdym do całkowitego wchłonięcia. Dołóż skórkę z cytryny, a następnie powoli wsypuj mąkę, dobrze ucierając. Masa powinna być gładka.
Wsyp połowę umytych i dobrze osuszonych jagód. Krótko i delikatnie zamieszaj, by równomiernie je rozprowadzić.
Formę do pieczenia o wymiarach 25x12 cm wyłóż papierem do pieczenia lub wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Przełóż do niej ciasto, wyrównaj i posyp pozostałymi jagodami.
Ciasto ucierane z jagodami wstaw do piekarnika nastawionego na 180 st. Celsjusza. Piecz przez 45-5 minut lub do suchego patyczka. Wyjmij je z pieca i pozostaw na 10 minut do ostygnięcia.
Ciasto podawaj na zimno lub na ciepło, posypane cukrem pudrem.