Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest na prawdę godne polecenia :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4068
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423198
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2626
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336695
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4068
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423198
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2626
Składniki
Przygotuj blaszkę 25/25 Wykonanie spodu; Mąkę przesiać z proszkiem, dodać sól, żółtka i pokrojone masło. Szybko zagnieść ciasto, uformować kulkę, owinąć ją we folię i umieścić w lodówce na pół godziny. Po tym czasie ciastem wyłożyć blachę i boki. Piec 20 minut w 170*. Na maśle smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, wgniatamy czosnek, następnie dodajemy uprzednio podgotowane szparagi. Śmietany, jajko, białka oraz przyprawy mieszamy ze sobą. Szparagi z cebulką wykładamy na podpieczone ciasto, następnie układamy plasterki sera. Na całość wylewamy masę. Pieczemy 40 minut w 160* Smacznego.