Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest na prawdę godne polecenia :)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 740
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 95
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 740
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 95
Składniki
Przygotuj blaszkę 25/25 Wykonanie spodu; Mąkę przesiać z proszkiem, dodać sól, żółtka i pokrojone masło. Szybko zagnieść ciasto, uformować kulkę, owinąć ją we folię i umieścić w lodówce na pół godziny. Po tym czasie ciastem wyłożyć blachę i boki. Piec 20 minut w 170*. Na maśle smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, wgniatamy czosnek, następnie dodajemy uprzednio podgotowane szparagi. Śmietany, jajko, białka oraz przyprawy mieszamy ze sobą. Szparagi z cebulką wykładamy na podpieczone ciasto, następnie układamy plasterki sera. Na całość wylewamy masę. Pieczemy 40 minut w 160* Smacznego.