Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest na prawdę godne polecenia :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15922
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15922
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Składniki
Przygotuj blaszkę 25/25 Wykonanie spodu; Mąkę przesiać z proszkiem, dodać sól, żółtka i pokrojone masło. Szybko zagnieść ciasto, uformować kulkę, owinąć ją we folię i umieścić w lodówce na pół godziny. Po tym czasie ciastem wyłożyć blachę i boki. Piec 20 minut w 170*. Na maśle smażymy pokrojoną w kostkę cebulę, wgniatamy czosnek, następnie dodajemy uprzednio podgotowane szparagi. Śmietany, jajko, białka oraz przyprawy mieszamy ze sobą. Szparagi z cebulką wykładamy na podpieczone ciasto, następnie układamy plasterki sera. Na całość wylewamy masę. Pieczemy 40 minut w 160* Smacznego.