Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciecierzyca w gęstym sosie pomidorowym to szybki i prosty sposób na smaczny i zdrowy obiad. Ciecierzycę możesz przygotować w wersji wegetariańskiej lub dodać dodatkowy, mięsny składnik, np. kiełbasę podsmażoną lub boczek.
patelnia, nóż, deska do krojenia
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14573
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19639
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14573
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19639
Składniki
Odsącz ciecierzycę.
Pokrój cebulę na drobną kostkę. W głębokiej patelni rozgrzej olej. Smaż cebulę do zeszklenia przez kilka minut. Do cebuli dorzuć liść laurowy oraz ziele angielskie.
Dodaj przyprawy: pół łyżeczki curry, łyżeczkę papryki wędzonej, łyżeczkę papryki słodkiej, łyżeczkę papryki ostrej oraz szczyptę chili.
Dodaj czosnek i smaż przez kolejne pół minuty.
Dodaj krojone pomidory z puszki do cebuli i czosnku. Dopraw solą i pieprzem.
Gotuj na małym ogniu przez około 10 minut. Sprawdź czy sos jest odpowiednio doprawiony.
Przed podaniem dodaj na wierzch pietruszkę.