Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciecierzyca w gęstym sosie pomidorowym to szybki i prosty sposób na smaczny i zdrowy obiad. Ciecierzycę możesz przygotować w wersji wegetariańskiej lub dodać dodatkowy, mięsny składnik, np. kiełbasę podsmażoną lub boczek.
patelnia, nóż, deska do krojenia
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13163
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5382
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12330
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13163
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5382
Składniki
Odsącz ciecierzycę.
Pokrój cebulę na drobną kostkę. W głębokiej patelni rozgrzej olej. Smaż cebulę do zeszklenia przez kilka minut. Do cebuli dorzuć liść laurowy oraz ziele angielskie.
Dodaj przyprawy: pół łyżeczki curry, łyżeczkę papryki wędzonej, łyżeczkę papryki słodkiej, łyżeczkę papryki ostrej oraz szczyptę chili.
Dodaj czosnek i smaż przez kolejne pół minuty.
Dodaj krojone pomidory z puszki do cebuli i czosnku. Dopraw solą i pieprzem.
Gotuj na małym ogniu przez około 10 minut. Sprawdź czy sos jest odpowiednio doprawiony.
Przed podaniem dodaj na wierzch pietruszkę.