Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciecierzyca w gęstym sosie pomidorowym to szybki i prosty sposób na smaczny i zdrowy obiad. Ciecierzycę możesz przygotować w wersji wegetariańskiej lub dodać dodatkowy, mięsny składnik, np. kiełbasę podsmażoną lub boczek.
patelnia, nóż, deska do krojenia
Pyszna alternatywa dla smażonych w Tłusty Czwartek pączków i faworków. Skórka...
Odsłon: 3670
W sezonie warto skorzystać i przygotować coś pysznego z cukinii. Poniżej pomy...
Odsłon: 220
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 139
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 84
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 90
Pyszna alternatywa dla smażonych w Tłusty Czwartek pączków i faworków. Skórka...
Odsłon: 3670
W sezonie warto skorzystać i przygotować coś pysznego z cukinii. Poniżej pomy...
Odsłon: 220
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 139
Małe tortille z dobrze doprawionym farszem z kurczakiem i chorizo. Przed poda...
Odsłon: 84
Pączki wiedeńskie, pączki hiszpańskie czy gniazdka - bez względu na nazwę to...
Odsłon: 90
Składniki
Odsącz ciecierzycę.
Pokrój cebulę na drobną kostkę. W głębokiej patelni rozgrzej olej. Smaż cebulę do zeszklenia przez kilka minut. Do cebuli dorzuć liść laurowy oraz ziele angielskie.
Dodaj przyprawy: pół łyżeczki curry, łyżeczkę papryki wędzonej, łyżeczkę papryki słodkiej, łyżeczkę papryki ostrej oraz szczyptę chili.
Dodaj czosnek i smaż przez kolejne pół minuty.
Dodaj krojone pomidory z puszki do cebuli i czosnku. Dopraw solą i pieprzem.
Gotuj na małym ogniu przez około 10 minut. Sprawdź czy sos jest odpowiednio doprawiony.
Przed podaniem dodaj na wierzch pietruszkę.