Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciecierzyca na ostro z kiełbasą chorizo w sosie pomidorowym to przepis dla wszystkich, którzy szukają alternatywy dla klasycznej fasolki po bretońsku.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
1. Kroimy cebulę w kostkę i podsmażamy w garnczku, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę wszystko smażymy na złoty kolor. 2. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę kiełbasę chorizo i smażymy, mieszając od czasu do czasu około 3-4 min.
3. Dodajemy do garczka ugotowaną ciecierzycę, wszystko mieszamy i podlewamy odrobiną wody. Gotujemy razem około 3-4 min. 4. Dodajemy passate pomidorową, przecier pomidorowy i przyprawy: majeranek, paprykę ostrą i wędzoną oraz sól i pieprz. 5. Mieszamy wszystko razem i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 min. 6. Podajemy z pieczywem, ziemniakami, makaronem lub kaszą.