Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciecierzyca na ostro z kiełbasą chorizo w sosie pomidorowym to przepis dla wszystkich, którzy szukają alternatywy dla klasycznej fasolki po bretońsku.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 56
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 160
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 377
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 101
Składniki
1. Kroimy cebulę w kostkę i podsmażamy w garnczku, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę wszystko smażymy na złoty kolor. 2. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę kiełbasę chorizo i smażymy, mieszając od czasu do czasu około 3-4 min.
3. Dodajemy do garczka ugotowaną ciecierzycę, wszystko mieszamy i podlewamy odrobiną wody. Gotujemy razem około 3-4 min. 4. Dodajemy passate pomidorową, przecier pomidorowy i przyprawy: majeranek, paprykę ostrą i wędzoną oraz sól i pieprz. 5. Mieszamy wszystko razem i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 min. 6. Podajemy z pieczywem, ziemniakami, makaronem lub kaszą.