Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozgrzewająca potrawka z ciecierzycy z kiełbasą i jarmużem w sosie pomidorowym.
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13204
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 551
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 55
Smaczny obiad z kaszy gryczanej białej, kapusty białej, pieczarek w sosie kop...
Odsłon: 13204
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 551
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 55
Składniki
Suchą ciecierzycą namoczyć na noc a następnie ugotować do miękkości. Jeżeli używacie ciecierzycy z puszki to należy ją odsączyć.
Cebulę pokroić w kawałki. Jarmuż oddzielić od twardych łodyg i posiekać, czosnek drobniutko pokroić. W garnku o grubym dnie rozgrzać olej i dodać cebulę, smażyć kilka minut aż zmięknie i dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę, smażyć kilka minut, dodać jarmuż, czosnek, paprykę, zamieszać i podsmażyć chwilę. Całość zalać passatą pomidorową, dodać liść laurowy, majeranek, syrop z agawy, sos sojowy, sól i pieprz, dodać ciecierzycę i wymieszać. Gotować 20 minut, doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem. Podawać posypane natką pietruszki.