Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam danie równie smaczne i sycące, jak znana wszystkim fasolka po bretońsku, tyle że w wersji wegańskiej i bez mięsa :) Nastały chyba czasy, których się wcześniej nie spodziewałam... niedługo i weganie znajdą u mnie coś dla siebie, no koniec świata :) Przepis podpatrzyłam na Jadłonomii i troszeczkę przerobiłam. Danie jest wyjątkowo fajne, bo poza moczeniem ciecierzyczy jego przygotowanie trwa dosłownie 15-20 minut, czyli jest idealne, kiedy wracamy zmarznięci do domu i marzymy o gorącym, rozgrzewającym, konkretnym posiłku. A jeśli nie mamy suchej cieciorki albo nie chce się nam jej moczyć, możemy użyć tej z puszki :) Proporcja na 3-4 osoby lub 2 bardzo głodne :)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 67
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 83
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 172
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 67
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 83
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 172
Składniki
Cebulę i czosnek siekamy i razem z listkami laurowymi, zielem angielskim i pieprzem w ziarenkach podsmażamy na rozgrzanym oleju, aż cebula stanie się szklista.
Wtedy dodajemy ciecierzycę i pozostałe przyprawy, czyli obie papryki, kminek i majeranek. Mieszamy i smażymy razem przez chwilę, aż wszystko zacznie bardzo mocno pachnieć, będzie to około jednej - dwóch minut.
Dodajemy przecier, koncentrat, wodę i mieszamy. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15-20 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Jeśli uważamy, że danie jest za kwaśne, możemy dodać odrobinę cukru. Podajemy z bułeczką, posypane świeżą natką pietruszki. Smacznego!!!!