Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cielęcina z kukurydzą"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 676
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 105
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 42
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2710
Składniki
Mięso umyj i osusz. Pokrój je na drobne kawałki, a następnie zmiel w maszynce.
Miękkie masło rozetrzyj z solą, pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Dodaj odsączoną kukurydzę z puszki i wymieszaj.
Zmielone mięso dopraw solą i wbij jajko. Zagnieć masę, po czym uformuj kotlety z dziurką. Włóż do niej farsz kukurydziany i zlep kotlety.
Namocz je w roztrzepanym jajku, a następnie obtocz w bułce tartej.
Usmaż na oleju i podawaj z surówką.Źródło: Kurier TV