Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystując sezon "grzybobrań" ;)
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 72
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10362
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 125
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1023
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 72
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 119
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10362
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 125
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1023
Składniki
Umyte i osuszone kotlety przyprawiamy solą i pieprzem.
Oliwę wlewamy na mocno rozgrzaną patelnię i mocno obsmażamy kotlety.
Rozrobioną z wodą kostkę rosołową wlewamy do kotletów. Dusimy aż mięso będzie miękkie ok. 40 min.
W międzyczasie myjemy i osuszamy kurki (jak są duże można je delikatnie pokroić).
Kroimy boczek i cebulę w kostkę.
Podsmażamy boczek, po chwili dodajemy cebulę i kurki, chwilkę razem smażymy.
Następnie dodajemy wszystko do kotletów, przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy jeszcze chwilkę.
Sos który powstanie można zabielić lekko śmietaną.
Można podawać z ziemniakami lub kasza gryczaną.