Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystując sezon "grzybobrań" ;)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44635
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182045
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 220
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44635
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182045
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 220
Składniki
Umyte i osuszone kotlety przyprawiamy solą i pieprzem.
Oliwę wlewamy na mocno rozgrzaną patelnię i mocno obsmażamy kotlety.
Rozrobioną z wodą kostkę rosołową wlewamy do kotletów. Dusimy aż mięso będzie miękkie ok. 40 min.
W międzyczasie myjemy i osuszamy kurki (jak są duże można je delikatnie pokroić).
Kroimy boczek i cebulę w kostkę.
Podsmażamy boczek, po chwili dodajemy cebulę i kurki, chwilkę razem smażymy.
Następnie dodajemy wszystko do kotletów, przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy jeszcze chwilkę.
Sos który powstanie można zabielić lekko śmietaną.
Można podawać z ziemniakami lub kasza gryczaną.