Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystując sezon "grzybobrań" ;)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11889
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1301
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12533
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3645
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11889
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1301
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12533
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 3645
Składniki
Umyte i osuszone kotlety przyprawiamy solą i pieprzem.
Oliwę wlewamy na mocno rozgrzaną patelnię i mocno obsmażamy kotlety.
Rozrobioną z wodą kostkę rosołową wlewamy do kotletów. Dusimy aż mięso będzie miękkie ok. 40 min.
W międzyczasie myjemy i osuszamy kurki (jak są duże można je delikatnie pokroić).
Kroimy boczek i cebulę w kostkę.
Podsmażamy boczek, po chwili dodajemy cebulę i kurki, chwilkę razem smażymy.
Następnie dodajemy wszystko do kotletów, przyprawiamy solą i pieprzem i dusimy jeszcze chwilkę.
Sos który powstanie można zabielić lekko śmietaną.
Można podawać z ziemniakami lub kasza gryczaną.