Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Aromatyczna potrawka z pomarańczą ,pomidorem i tamarillo.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 137
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 994
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11999
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 137
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 994
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 11999
Składniki
Cielęcinę pokroiłem w kostkę wymieszałem z czosnkiem roztartym z solą. Odstawiłem na ok. 1 godzinę pod przykryciem. Po tym czasie mięso zalałem gorącym bulionem , doprowadziłem do wrzenia i trzymałem na małym ogniu ok. 20 minut. Wycisnąłem sok z pomarańczy. Obrałem pomidora i tamarillo , pokroiłem je w kostkę i wrzuciłem do mięsa razem ze sparzoną skórką pomarańczową ,również pokrojoną w kostkę. Całość wymieszałem i dusiłem razem. Sok z pomarańczy wymieszałem z mąką oraz śmietaną i dodałem do mięsa. Doprawiłem solą i niewielką ilością pieprzu. Mieszając nadal trzymałem na ogniu do zgęstnienia sosu.