Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Aromatyczna potrawka z pomarańczą ,pomidorem i tamarillo.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119073
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8848
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3204
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2879
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119073
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8848
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3204
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2879
Składniki
Cielęcinę pokroiłem w kostkę wymieszałem z czosnkiem roztartym z solą. Odstawiłem na ok. 1 godzinę pod przykryciem. Po tym czasie mięso zalałem gorącym bulionem , doprowadziłem do wrzenia i trzymałem na małym ogniu ok. 20 minut. Wycisnąłem sok z pomarańczy. Obrałem pomidora i tamarillo , pokroiłem je w kostkę i wrzuciłem do mięsa razem ze sparzoną skórką pomarańczową ,również pokrojoną w kostkę. Całość wymieszałem i dusiłem razem. Sok z pomarańczy wymieszałem z mąką oraz śmietaną i dodałem do mięsa. Doprawiłem solą i niewielką ilością pieprzu. Mieszając nadal trzymałem na ogniu do zgęstnienia sosu.