Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Aromatyczna potrawka z pomarańczą ,pomidorem i tamarillo.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26002
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3454
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1448
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26002
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3454
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1448
Składniki
Cielęcinę pokroiłem w kostkę wymieszałem z czosnkiem roztartym z solą. Odstawiłem na ok. 1 godzinę pod przykryciem. Po tym czasie mięso zalałem gorącym bulionem , doprowadziłem do wrzenia i trzymałem na małym ogniu ok. 20 minut. Wycisnąłem sok z pomarańczy. Obrałem pomidora i tamarillo , pokroiłem je w kostkę i wrzuciłem do mięsa razem ze sparzoną skórką pomarańczową ,również pokrojoną w kostkę. Całość wymieszałem i dusiłem razem. Sok z pomarańczy wymieszałem z mąką oraz śmietaną i dodałem do mięsa. Doprawiłem solą i niewielką ilością pieprzu. Mieszając nadal trzymałem na ogniu do zgęstnienia sosu.