Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne danie na niecodzienny obiad :)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1449
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2973
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1059
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1832
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1449
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2973
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1059
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1832
Składniki
Cielęcinę umyj i obierz z większych partii tłuszczu. Czosnek zgnieć w prasce, cebulę pokrój w piórka. Natrzyj mięso czosnkiem.
Przyprawy wymieszaj z olejem, octem i bulionem, nasmaruj obficie mięso i wraz z cebulą włóż je do torebki do pieczenia. Torebkę zamknij i nakłuj nożem w kilku miejscach. Mięso piecz w temp. 180 st C przez około 45 minut. 10 minut przed końcem pieczenia otwórz torebkę. Podawaj z młodymi ziemniakami i ćwikłą. Smacznego! Kwiecień, 2010r.