Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliża się 1 listopada. To czas wspominania bliskich, którzy odeszli, ale też rodzinnych spotkań. Jeśli po wspólnej wizycie na cmentarzu planujesz ugościć krewnych u siebie, spójrz na prognozę pogody! Zapowiada się chłodny początek listopada, więc pożywne, ciepłe danie na Wszystkich Świętych to trafiony pomysł. Nie masz czasu na pracochłonne przygotowania? Postaw na prosty, rozgrzewający gulasz drobiowy.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19962
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 514
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 573
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6990
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244164
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19962
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 514
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 573
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6990
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244164
Składniki
Oczyść mięso z indyka z błonek i chrząstek i pokrój na niewielkie kawałki. Oprósz je mielonymi paprykami, pieprzem i odrobiną soli. Odstaw na pół godziny. Obtocz w niewielkiej ilości mąki i obsmaż krótko na rozgrzanym oleju. Zdejmij mięso z patelni.
Pokrój drobno cebulę. Z papryk usuń gniazda nasienne i pokrój je na niewielkie kawałki. Czosnek przeciśnij przez praskę. Dolej na patelnię, na której smażyło się mięso, trochę oleju. Zeszklij na nim cebulę. Po chwili dodaj paprykę, a gdy zmięknie, dołóż czosnek. Smaż chwilę, zalej bulionem i ponownie przełóż na patelnię indyka. Dodaj majeranek i listki laurowe.
Duś gulasz na wolny ogniu przez 15-20 minut, co pewien czas mieszając. Gdy mięso zmięknie, dolej na patelnię passatę pomidorową (przygotowując ten gulasz latem lub wczesną jesienią, możesz zamiast passaty użyć dojrzałych polnych pomidorów). Duś jeszcze kilka minut. Dopraw danie do smaku solą i pieprzem. Podaj z ziemniakami, kaszą lub chlebem.