Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie na zimno jak i na gorąco!!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10392
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336733
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4232
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423497
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10392
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336733
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4232
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423497
Składniki
Szpinak dusimy na maśle i dodajemy czosnek oraz ser feta. Do smaku doprawiamy przyprawami (wg uznania).
W między czasie przygotowujemy ciasto. Na stolnicy rozkładamy ściereczkę i na niej układamy pierwsza warstwę ciasta. Pędzelkiem smarujemy ciasto wodą z oliwą następnie nakładamy kolejny arkusz i znów smarujemy pędzelkiem. Kiedy zrobimy tak z całym ciastem na ostatniej warstwie nakładamy gotowy farsz i rozsmarowujemy go na całości.
Ciasto przy pomocy ściereczki zwijamy jak roladę i wkładamy do foremki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 min. 10 min przed końcem pieczenie smarujemy wierzch ciasta żółtkiem dla lepszego zarumienienia się ciasta.