Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie na zimno jak i na gorąco!!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8904
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21844
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 507
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 301
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 8904
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21844
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 507
Składniki
Szpinak dusimy na maśle i dodajemy czosnek oraz ser feta. Do smaku doprawiamy przyprawami (wg uznania).
W między czasie przygotowujemy ciasto. Na stolnicy rozkładamy ściereczkę i na niej układamy pierwsza warstwę ciasta. Pędzelkiem smarujemy ciasto wodą z oliwą następnie nakładamy kolejny arkusz i znów smarujemy pędzelkiem. Kiedy zrobimy tak z całym ciastem na ostatniej warstwie nakładamy gotowy farsz i rozsmarowujemy go na całości.
Ciasto przy pomocy ściereczki zwijamy jak roladę i wkładamy do foremki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 50 min. 10 min przed końcem pieczenie smarujemy wierzch ciasta żółtkiem dla lepszego zarumienienia się ciasta.