Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne danie na świąteczny obiad, idealne na zimę, efektowne i zaskakująco proste w przygotowaniu - robiłem je po raz pierwszy...
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 460
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 218
Przepis dnia
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 460
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 218
Przepis dnia
Składniki
Piersi z kaczki (wybieramy takie ze skórą) oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy na 15 min.
Rozgrzewamy patelnię i obsmażamy każdą z piersi po kilka minut (do zrumienienia). Tylko od strony skóry.
Obsmażone piersi układamy przysmażoną skórą do góry w naczyniu żaroodpornym (z przykryciem). Dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, całość zalewamy olejem, tak, aby przykrył mięso.
Przykryte naczynie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 120 st. C na 3 godz. No i gotowe. Smacznego !!!