Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne danie na świąteczny obiad, idealne na zimę, efektowne i zaskakująco proste w przygotowaniu - robiłem je po raz pierwszy...
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 304
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 101
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 94
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 43
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 304
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 101
Prawie ostatnie zebrane bakłażany przeznaczyłam na klasyczne sycylijskie dani...
Odsłon: 94
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 43
Składniki
Piersi z kaczki (wybieramy takie ze skórą) oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy na 15 min.
Rozgrzewamy patelnię i obsmażamy każdą z piersi po kilka minut (do zrumienienia). Tylko od strony skóry.
Obsmażone piersi układamy przysmażoną skórą do góry w naczyniu żaroodpornym (z przykryciem). Dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, całość zalewamy olejem, tak, aby przykrył mięso.
Przykryte naczynie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 120 st. C na 3 godz. No i gotowe. Smacznego !!!