Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne danie na świąteczny obiad, idealne na zimę, efektowne i zaskakująco proste w przygotowaniu - robiłem je po raz pierwszy...
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2401
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4543
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1615
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 488
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2401
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4543
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1615
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 488
Składniki
Piersi z kaczki (wybieramy takie ze skórą) oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy na 15 min.
Rozgrzewamy patelnię i obsmażamy każdą z piersi po kilka minut (do zrumienienia). Tylko od strony skóry.
Obsmażone piersi układamy przysmażoną skórą do góry w naczyniu żaroodpornym (z przykryciem). Dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, całość zalewamy olejem, tak, aby przykrył mięso.
Przykryte naczynie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 120 st. C na 3 godz. No i gotowe. Smacznego !!!