Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
idealne danie na świąteczny obiad, idealne na zimę, efektowne i zaskakująco proste w przygotowaniu - robiłem je po raz pierwszy...
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18507
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7067
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30646
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 16
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18507
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7067
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30646
Składniki
Piersi z kaczki (wybieramy takie ze skórą) oprószamy solą i pieprzem, odstawiamy na 15 min.
Rozgrzewamy patelnię i obsmażamy każdą z piersi po kilka minut (do zrumienienia). Tylko od strony skóry.
Obsmażone piersi układamy przysmażoną skórą do góry w naczyniu żaroodpornym (z przykryciem). Dodajemy czosnek pokrojony w plasterki, całość zalewamy olejem, tak, aby przykrył mięso.
Przykryte naczynie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 120 st. C na 3 godz. No i gotowe. Smacznego !!!