Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cordon bleu czyli kotlet szwajcarski. To pyszne danie i prosty sposób przygotowania.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1641
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7383
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2879
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1641
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7383
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2879
Składniki
Opłukać 1/2 piersi z kurczaka i pokroić dużym skosem na 4 do 5 plastrów. Każdy plaster delikatnie rozbić na cienkie kotlety i oprószyć solą, pieprzem przyprawą złocisty kurczak i papryką. Na każdy kotlecik położyć plaster szynki na to plaster sera i ponownie plaster szynki i plaster sera. Pamiętać aby szynka i ser nie wychodziły poza kotlety.. Każdy kotlet z plastrami szynki i sera złożyć delikatnie podobnie jak zrazy. Ja składałam na trzy. Obtoczyć w mące, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Wkładamy do rodelka z gotującym olejem. Smażymy w głębokim oleju. ok. 8 min. na średniej mocy palnika. Ja smażyłam w rondelku , ale można też na patelni w mniejszej ilości oleju, przekładając kotleciki z jednej strony na drugą aby równo się usmażyły na złoty kolor. Po usmażeniu wyłożyć na papierowy ręcznik aby odsączyć z nadmiaru oleju. Podawać z ziemniakami i ulubionymi dodatkami. U mnie to marchewką na krótko i gruszki z zalewy octowej.