Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kurczaka w wersji Cordon Blue który kryje w środku wyborną niespodziankę – ser oraz cienki plaster wędzonek boczku! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98812
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1948
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5791
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5789
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 98812
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1948
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5791
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5789
Składniki
• Piersi z kurczaka kroimy na podłużne cienkie paski (około 1 cm), które rozbijamy tłuczkiem na kawałki •Do kawałków piersi wkładamy ser i wędzony boczek •Mięso oprószamy solą oraz pieprzem • Następnie kotleciki zawijamy i łączymy brzegi lekko je rozklepując
• Gotowe porcje obtaczamy kolejno w roztrzepanym jajku, mące i bułce tartej • Na koniec smażymy na oleju przez kilka minut z obu stron • Gotowy danie najlepiej podawać z świeżą sałatka