Do góry

Dania główne Przepis na:

Cordon bleu z serem i boczkiem

Cordon bleu z serem i boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 155 Ocena: 2114

Dodano:

Odsłon: 2394

Przepis na kurczaka w wersji Cordon Blue który kryje w środku wyborną niespodziankę – ser oraz cienki plaster wędzonek boczku! Więcej na blogu www.smacznebodomowe.pl

Składniki

  • 500 gramów piersi z kurczaka
  • 50-100 gramów boczku wędzonego
  • 50-100 gramów żółtego sera
  • 2 jajka
  • Bułki tarta i mąka do panierowania
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Cordon bleu z serem i boczkiem

Przygotowanie

  1. • Piersi z kurczaka kroimy na podłużne cienkie paski (około 1 cm), które rozbijamy tłuczkiem na kawałki
    •Do kawałków piersi wkładamy ser i wędzony boczek
    •Mięso oprószamy solą oraz pieprzem
    • Następnie kotleciki zawijamy i łączymy brzegi lekko je rozklepując

  2. • Gotowe porcje obtaczamy kolejno w roztrzepanym jajku, mące i bułce tartej
    • Na koniec smażymy na oleju przez kilka minut z obu stron
    • Gotowy danie najlepiej podawać z świeżą sałatka

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 23 kwietnia Nie wiem jak inni, ale ja się częstuję ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń