Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka szybka i prosta odmiana zwyczajnego fileta z kurczaka. Można wsadzić do środka ser żółty, wędlinkę, ser pleśniowy - do wyboru do koloru :) U nas wersja z serem żółtym oraz z serem i szynką.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31416
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15068
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1406
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31416
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 15068
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1406
Składniki
Fileta z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy. Wycinamy wszelkie błonki i inne. Każdą pierś kroimy najpierw na pół w poprzek a następnie jeszcze raz - aby z jednej piersi otrzymać 4 cienkie płaty. Delikatnie rozbijamy tłuczkiem (polecam robić to przez folię spożywczą alby mięsko nam się nie szarpało. Na jednym płacie układamy ser oraz wędlinę i przykrywamy drugim.
Do trzech misek dodajemy: - jajko z solą i pieprzem - mąka - bułka tarta ze słodką papryką Każdego kotleta obtaczamy w mące następnie w jajku a na koniec w bułce.
Smażymy na rozgrzanym głębokim oleju bądź oliwie. Ok 3 min z każdej strony. Możemy go podać z ziemniaczkami bądź frytkami i dowolną sałatką.