Do góry

Dania główne Przepis na:

Coś diabelskiego po chińsku /chińszczyzna/

Coś diabelskiego po chińsku /chińszczyzna/

Autor:

Przepisów i artykułów: 211 Ocena: 3675

Dodano:

Odsłon: 2780

Dzisiaj danie wykonane w całości przez moją drugą połówkę...

Składniki

  • 300g polędwicy wieprzowej lub innej wieprzowiny, ale polędwica szybko się smaży i jest krucha
  • 1 łyżka sosu hoisin
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1\2 łyżeczki mieszanki pięciu przypraw
  • 1\2 łyżki czarnego mielonego pieprzu
  • 1\2 łyżki brązowego cukru
  • 4 łyżki oleju sezamowego
  • 3-4 cebulki dymki
  • po 1\2 pokrojonej czerwonej i zielonej papryki
  • 1 plaster ananasa
  • 6 łyżek keczupu pomidorowego
  • kiełki fasoli mung najlepiej świeże, ale mogą być też z puszki
  • 1\2 szkl bulionu
  • świeżo zmielony pieprz syczuański
  • sól
1-2 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso zamarynować przez co najmniej 0,5 godziny w mieszance sosów i przypraw.Rozgrzać wok, dodać olej i usmażyć mięso, po czym odstawić w ciepłe miejsce. Następnie ponownie rozgrzać olej i usmażyć warzywa, dodać pokrojonego ananasa, ketchup, bulion i zagotować. Na koniec dodać mięso i jeśli potrzeba doprawić. Podawać z ryżem.Smacznego!!!


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń