Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwuwarstwowa zapiekanka mięsno-warzywna
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2903
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 930
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1097
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2833
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2903
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 930
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1097
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 267
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2833
Składniki
Ziemniaki obieramy i gotujemy. W czasie gdy ziemniaki się gotują przygotowujemy mięso. Na rozgrzana patelnię wrzucamy wołowinę i podsmażamy. Dodajemy groszek, marchewkę i zioła. Całość mieszamy i podsmażamy. Na koniec dodajemy passatę i jeszcze chwilkę gotujemy.
Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy jajko i ser. Mieszamy dokładnie. Do naczynia żaroodpornego dajemy podsmażone mięso, na to wykładamy ziemniaki i posypujemy serem. Zapiekamy ok 20 min w 180 st. Smacznego!