Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu i bardzo sycące.Dzieciaki chętnie je zjadają:)
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 75
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 120
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10363
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 127
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1023
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 75
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 120
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10363
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 127
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 1023
Składniki
Cukinie myjemy,odcinamy końce,przekrawamy wzdłuż i łyżeczką wyciągamy nasiona tak aby powstało łódkowate wgłębienie .
Cebulę obieramy,kroimy w kostkę i podsmażamy na 1 łyżce oleju. Ryż gotujemy do miękkości ( bez dodatku soli). Bułkę namaczamy w wodzie i odsączamy.
Do miski dajemy mięso,2 jajka,podsmażoną cebulę, ryż , bułkę ,przyprawy i wyrabiamy na jednolita masę .
Farsz nakładamy na cukinię.Pieczemy w temp. 175 stopni ok 40-50 min .
Smacznego !!!