Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie w wykonaniu i bardzo sycące.Dzieciaki chętnie je zjadają:)
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 281
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1196
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1246
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13388
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 281
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1196
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1246
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13388
Składniki
Cukinie myjemy,odcinamy końce,przekrawamy wzdłuż i łyżeczką wyciągamy nasiona tak aby powstało łódkowate wgłębienie .
Cebulę obieramy,kroimy w kostkę i podsmażamy na 1 łyżce oleju. Ryż gotujemy do miękkości ( bez dodatku soli). Bułkę namaczamy w wodzie i odsączamy.
Do miski dajemy mięso,2 jajka,podsmażoną cebulę, ryż , bułkę ,przyprawy i wyrabiamy na jednolita masę .
Farsz nakładamy na cukinię.Pieczemy w temp. 175 stopni ok 40-50 min .
Smacznego !!!