Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona cukinia jest pyszna. Chrupiąca. Polecam.
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 89
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17840
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 466
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5474
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2852
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 89
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17840
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 466
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5474
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2852
Składniki
Cukini nie trzeba obierać, bo młoda cukinia jest bardzo delikatna. Umyte, osuszne cukinie pokroić w grubą kostkę. Przełożyć do salaterki. Białą część pora pokroić w grubsze półplasterki. Dodać łyżkę majonezu. Pomieszać. Dodać czubrycę, pieprz młotkowany, sól i resztę majonezu. Ponownie dokładnie pomieszać. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 30 min. Ciepłą cukinię podać do obiadu. Smacznego.