Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyszła pyszna mimo,że z zeszłego roku. Do zdjęcia kroiłam zimną.Bardzo polecam:)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118063
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8395
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3113
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2120
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1536
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118063
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8395
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3113
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2120
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1536
Składniki
Umytą cukinię przekroić wzdłuż,wydrążyć środek. Mięso zmielić,ryż ugotować około 10min.Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na maśle lub smalcu. Wymieszać ryż z mięsem i cebulą ,doprawić do smaku i nałożyć na wyższą połówkę cukinii.
Przykryć nałożony farsz połówką cukinii.Blaszkę wyłożyć folią aluminiową oraz przykryć cukinię folią aluminiową. Podlać szklanką wody i zapiekać w 180st,do miękkości cukinii,około godziny. Po tym czasie zdjąć folię i dopiec jeszcze przez 1/2 godz.
Smacznego życzę!