Do góry

Dania główne Przepis na:

Cukinia faszerowana

Cukinia faszerowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 783 Ocena: 14860

Dodano:

Odsłon: 2057

Wyszła pyszna mimo,że z zeszłego roku. Do zdjęcia kroiłam zimną.Bardzo polecam:)

Składniki

  • cukinia zielona duża
  • ryż biały ugotowany 2 torebki
  • Mięso zmielone wieprzowe od szynki lub łopatka 60dkg
  • Pieprz czarny,wegeta,magii
  • Cebula 3-4 szt.
  • Tłuszcz do podsmażenia cebuli
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Umytą cukinię przekroić wzdłuż,wydrążyć środek.
    Mięso zmielić,ryż ugotować około 10min.Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażyć na maśle lub smalcu.
    Wymieszać ryż z mięsem i cebulą ,doprawić do smaku i nałożyć na wyższą połówkę cukinii.

  2. Przykryć nałożony farsz połówką cukinii.Blaszkę wyłożyć folią aluminiową oraz przykryć cukinię folią aluminiową.
    Podlać szklanką wody i zapiekać w 180st,do miękkości cukinii,około godziny.
    Po tym czasie zdjąć folię i dopiec jeszcze przez 1/2 godz.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń