Do góry

Dania główne Przepis na:

Cukinia faszerowana

Cukinia faszerowana

Autor:

Przepisów i artykułów: 208 Ocena: 4639

Dodano:

Odsłon: 7244

Zdrowa, smaczna, łatwa do przygotowania i pięknie pachnie!

Składniki

  • Cukinie 2 szt. (małe)
  • Mięso mielone 500 gram
  • Pomidory 2 szt.
  • Przecier pomidorowy 2 łyżki
  • Cebula 2 szt.
  • Papryka ½ szt.
  • Sól
  • Pieprz czarny mielony
  • Zioła prowansalskie
  • Ser żółty 150 gram
  • Czosnek 2 ząbki
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebule i paprykę kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy, dodajemy mięso i dalej smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy obrane ze skórki i pokrojone pomidory, przecier pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz doprawiamy do smaku pieprzem, solą i ziołami prowansalskimi.

  2. Cukinie myjemy, przekrawamy na pół i wydrążamy środki z pestkami. Każda połówkę oprószamy solą i nakładamy farsz. Na wierzch sypiemy starty na tarce ser żółty. Wkładamy do naczynia żaroodpornego (nie trzeba przykrywać) i pieczemy ok. 30-40 min. w temp. 200 stopni (aż cukinia będzie miękka).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 25 sierpnia 2016 Ależ pyszności <3 Dawno już nie jadłam, a wprost uwielbiam <3

6 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń