Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, smaczna, łatwa do przygotowania i pięknie pachnie!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34985
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18560
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34985
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18560
Składniki
Cebule i paprykę kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy, dodajemy mięso i dalej smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy obrane ze skórki i pokrojone pomidory, przecier pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz doprawiamy do smaku pieprzem, solą i ziołami prowansalskimi.
Cukinie myjemy, przekrawamy na pół i wydrążamy środki z pestkami. Każda połówkę oprószamy solą i nakładamy farsz. Na wierzch sypiemy starty na tarce ser żółty. Wkładamy do naczynia żaroodpornego (nie trzeba przykrywać) i pieczemy ok. 30-40 min. w temp. 200 stopni (aż cukinia będzie miękka).