Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia faszerowana mięsem mielonym, ale troszkę w innej wersji, bo w sosie pomidorowym. Wyszło naprawdę pysznie, cukinie się nie rozwalały, były takie al'dente. Świetna propozycja na szybki obiad lub ciepłą kolację. Na zdjęciach widać krok po kroku jak przyrządzić to danie :-)
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 689
Kotlety jajeczne z serem to świetny sposób na szybki i prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 19
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką prze...
Odsłon: 1978
Kiedyś już chyba wspominałem, że przepis na ten sernik otrzymałem od mojej ps...
Odsłon: 689
Kotlety jajeczne z serem to świetny sposób na szybki i prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 19
Roladki z tortilli to świetny pomysł na szybką, a jednocześnie elegancką prze...
Odsłon: 1978
Składniki
Cukinie pokroić na kawałki szerokości ok. 4-5 cm (ogonki odkroić). Wyciąć nożem środki i zetrzeć je na grubej tarce.
Do miski przełożyć mięso, starte i odciśnięte z wody środki z cukinii, trochę tartego twardego sera dojrzewającego, posiekaną pietruszkę, sól, pieprz i zioła prowansalskie. Wymieszać ręką.
W rondlu rozgrzać oliwę i wrzucić pokrojoną cebulę i czosnek. Chwilę smażyć na niskiej mocy, żeby się nie spaliły, a zmiękły. Wlać przecier pomidorowy, doprawić solą, pieprzem, szczyptą cukru i ziołami prowansalskimi. Mieszać i gotować 2-3 minuty. Następnie zblendować na gładki sos. Piekarnik nagrzać do 180 stopni termoobieg. Cukinie faszerować mięsem i układać w okrągłej formie. Następnie zalać je sosem pomidorowym i posypać tartym żółtym serem. Piec ok. 35-40 minut.
SMACZNEGO!!!