Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i idealnie dobrane przyprawy to idealny, szybki pomysł obiad. Zapraszam po przepis.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10557
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4756
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 832
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8951
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10557
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4756
Składniki
Cukinie kroimy po długości na pół. Wydrążamy miąższ. Najlepiej jest to zrobić łyżeczką. Posypujemy solą, pieprzem i przyprawą suszone pomidory z czosnkiem i bazylią. Cukinię wkładamy do piekarnika i podpiekamy 20 minut w 180 stopniach. Na patelnię wrzucamy mięso, pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Całość smażymy na średnim ogniu około 15 minut. Miąższ z cukinii kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do mięsa i dusimy 5 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy, mieszamy i dusimy jeszcze 15 minut. Przygotowany farsz wykładamy na podpieczone cukinie. Ser ścieramy na tarce i posypujemy cukinię. Tak przygotowaną cukinię pieczemy 20 minut, aż ser się ładnie rozpuści. Smacznego