Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i idealnie dobrane przyprawy to idealny, szybki pomysł obiad. Zapraszam po przepis.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 227
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1137
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 227
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1137
Składniki
Cukinie kroimy po długości na pół. Wydrążamy miąższ. Najlepiej jest to zrobić łyżeczką. Posypujemy solą, pieprzem i przyprawą suszone pomidory z czosnkiem i bazylią. Cukinię wkładamy do piekarnika i podpiekamy 20 minut w 180 stopniach. Na patelnię wrzucamy mięso, pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Całość smażymy na średnim ogniu około 15 minut. Miąższ z cukinii kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy do mięsa i dusimy 5 minut. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy, mieszamy i dusimy jeszcze 15 minut. Przygotowany farsz wykładamy na podpieczone cukinie. Ser ścieramy na tarce i posypujemy cukinię. Tak przygotowaną cukinię pieczemy 20 minut, aż ser się ładnie rozpuści. Smacznego