Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 22234
Dodano: 18.05.2009
Odsłon: 28898
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Kasze jaglana przepłukać zimną, a później gorącą wodą. Zalać osoloną wrzącą wodą tak, aby woda pokryła powierzchnie kaszy, gotować na wolnym ogniu ok. 20 minut.
Cukinie przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć środki, miąższ pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, kostkę cukinii, doprawić solą i pieprzem, chwilę smażyć i dodać napęczniałą kaszę.
Połówki cukinii napełnić farszem, wyłożyć ser i piec w nagrzanym do 200?C piekarniku przez ok. 20 min. do farszu można dodać inne składniki w/g indywidualnego smaku, np. pomidory lub na słodko ananasa. Cukinie można zapiekać także na grillu. W tym celu trzeba je owinąć w folie aluminiowa.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

angel58 31 grudnia 2009Zgłoś do usunięcia
bardzo fajny przepis,dzięki:)3 Kto głosował? | Odpowiedz