Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, zdrowe i pyszne danie doskonałe na gorące dni, szczególnie polecam wersję grillowaną.
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 173
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15552
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 176
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 173
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15552
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 176
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Składniki
Kasze jaglana przepłukać zimną, a później gorącą wodą. Zalać osoloną wrzącą wodą tak, aby woda pokryła powierzchnie kaszy, gotować na wolnym ogniu ok. 20 minut.
Cukinie przekroić wzdłuż na pół, wydrążyć środki, miąższ pokroić w kostkę. Na rozgrzanym maśle zeszklić posiekaną cebulę, kostkę cukinii, doprawić solą i pieprzem, chwilę smażyć i dodać napęczniałą kaszę.
Połówki cukinii napełnić farszem, wyłożyć ser i piec w nagrzanym do 200?C piekarniku przez ok. 20 min. do farszu można dodać inne składniki w/g indywidualnego smaku, np. pomidory lub na słodko ananasa. Cukinie można zapiekać także na grillu. W tym celu trzeba je owinąć w folie aluminiowa.