Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny,aromatyczny farsz i na dodatek niskokaloryczny.Na przepis trafiłam na blogu Kingi Paruzel:kingaparuzel.pl
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 20
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1140
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 102
Smaczna sałatka z brokułem, jajkiem, pomidorem oraz kukurydzą, ogórkiem kiszo...
Odsłon: 20
Gulasz z żołądków indyczych to moja propozycja na smaczny i sycący obiad, gul...
Odsłon: 1140
Smaczny kotlet vege z soczewicy z kaszą kuskus i bukietem warzyw to propozyc...
Odsłon: 102
Składniki
Cukinię umyć,osuszyć i przekroić wzdłuż na połowę.Każdą połówkę wydrążyć łyżką zostawiając około 0,5cm miąższu.Wydrążoną cukinię zostawić do farszu.
Na rozgrzany na patelni olej wrzucić posiekaną drobno cebulę i czosnek.Podsmażyć aż się zeszkli.Dodać mięso mielone z indyka i dobrze obsmażyć.
Kiedy mięso będzie już rumiane dodać pokrojone drobno 3 pomidory i papryczkę chilli oraz przecier pomidorowy.Całość dusić około 15 minut na średnim ogniu.
Na sam koniec dodać świeżą bazylię i kawałki świeżo wydrążonej łyżką cukinii.Wszystko dokładnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Farszem napełniać wcześniej przygotowane łódeczki z cukinii,na tak przygotowane wyłożyć przekrojone w pół pomidorki koktajlowe oraz kawałki fety light.Całość oprószyć pieprzem i zapiekać około 20 minut w temperaturze 200 stopni.