Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie i treściwie. Smacznie i prosto. Polecam.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5409
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12336
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1388
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13171
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5409
Składniki
Ryż ugotuj według przepisu na opakowaniu. Cukinie poprzekrawaj wzdłuż. Wydrąż środki. Miąższ zachowaj i drobno posiekaj. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę. Czosnek przeciśnij przez praskę. Warzywa podsmaż na oliwie. Gdy zmiękną dodaj mięso. Przesmaż całość przez ok. 10 minut. Gdy mięso przestanie być surowe dodaj koncentrat pomidorowy i szklankę wody. Podsmaż jeszcze przez 5 minut aż sos ładnie zgęstnieje. Wrzuć ryż i posiekaną pietruszkę. Dopraw do smaku pieprzem, solą i słodką papryką. Cukinie napełnij farszem. Wyłóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekaj przez 20 minut w 200 stopniach C.