Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinię taką robię często, zwłaszcza latem. Jest smaczna, szybka i nietuzinkowa. Polecam :)
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 13
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 34
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 61
Propozycja pysznej i łatwej w przygotowaniu sałatki na wakacyjnego grilla. Sa...
Odsłon: 79
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 13
Samo zdrowie na talerzu. Bogactwo witamin z nowalijek. Korzystajmyz uroków la...
Odsłon: 83
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 34
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 45
Składniki
Cukinie dokładnie umyć, wytrzeć, przekroić wzdłuż na pół i za pomocą łyżeczki wydrążyć delikatnie środek. Cebule obrać, drobno posiekać. Paprykę i pieczarki pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Na oliwie podsmażyć mięso mielone z cebulą i czosnkiem. Po kilku minutach dodać paprykę i pieczarki. Smażyć razem przez chwilę. Dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Dusić razem przez 5-10 minut, aż sos mocno zgęstnieje. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Gotowy farsz lekko przestudzić, po czym napełnić nim wydrążone cukinie, umieszczone na blaszce do pieczenia. Posypać starym serem i piec ok. 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni