Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinię taką robię często, zwłaszcza latem. Jest smaczna, szybka i nietuzinkowa. Polecam :)
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 172
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3900
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 311
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 733
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 172
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3900
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 311
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 733
Składniki
Cukinie dokładnie umyć, wytrzeć, przekroić wzdłuż na pół i za pomocą łyżeczki wydrążyć delikatnie środek. Cebule obrać, drobno posiekać. Paprykę i pieczarki pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Na oliwie podsmażyć mięso mielone z cebulą i czosnkiem. Po kilku minutach dodać paprykę i pieczarki. Smażyć razem przez chwilę. Dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Dusić razem przez 5-10 minut, aż sos mocno zgęstnieje. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Gotowy farsz lekko przestudzić, po czym napełnić nim wydrążone cukinie, umieszczone na blaszce do pieczenia. Posypać starym serem i piec ok. 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni