Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinię taką robię często, zwłaszcza latem. Jest smaczna, szybka i nietuzinkowa. Polecam :)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1810
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8376
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 759
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253525
Polecam.
Odsłon: 1464
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1810
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8376
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 759
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253525
Polecam.
Odsłon: 1464
Składniki
Cukinie dokładnie umyć, wytrzeć, przekroić wzdłuż na pół i za pomocą łyżeczki wydrążyć delikatnie środek. Cebule obrać, drobno posiekać. Paprykę i pieczarki pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Na oliwie podsmażyć mięso mielone z cebulą i czosnkiem. Po kilku minutach dodać paprykę i pieczarki. Smażyć razem przez chwilę. Dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Dusić razem przez 5-10 minut, aż sos mocno zgęstnieje. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Gotowy farsz lekko przestudzić, po czym napełnić nim wydrążone cukinie, umieszczone na blaszce do pieczenia. Posypać starym serem i piec ok. 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni