Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinię taką robię często, zwłaszcza latem. Jest smaczna, szybka i nietuzinkowa. Polecam :)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 429
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8479
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13432
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2696
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 429
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 8479
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13432
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2696
Składniki
Cukinie dokładnie umyć, wytrzeć, przekroić wzdłuż na pół i za pomocą łyżeczki wydrążyć delikatnie środek. Cebule obrać, drobno posiekać. Paprykę i pieczarki pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Na oliwie podsmażyć mięso mielone z cebulą i czosnkiem. Po kilku minutach dodać paprykę i pieczarki. Smażyć razem przez chwilę. Dodać przecier pomidorowy i przyprawy. Dusić razem przez 5-10 minut, aż sos mocno zgęstnieje. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Gotowy farsz lekko przestudzić, po czym napełnić nim wydrążone cukinie, umieszczone na blaszce do pieczenia. Posypać starym serem i piec ok. 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 190 stopni