Do góry

Dania główne Przepis na:

Cukinia faszerowana pęczakiem, warzywami i serem mozzarella

Cukinia faszerowana pęczakiem, warzywami i serem mozzarella

Autor:

Przepisów i artykułów: 291 Ocena: 2078

Dodano:

Odsłon: 2629

Przepyszna cukinia faszerowana kaszą pęczak, fasolką szparagową, pomidorem i serem mozzarella. Polecam.

Składniki

  • 2 małe cukinie,
  • szklanka kaszy pęczak,
  • 1 pomidor,
  • 200 g fasolki szparagowej,
  • pęczek natki pietruszki,
  • 125 g sera mozzarella,
  • sól i pieprz do smaku,
  • szczypta płatków chilli.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Cukinia faszerowana pęczakiem, warzywami i serem mozzarella

Przygotowanie

  1. Pęczak gotujemy na sypko wg wskazówek na opakowaniu.

    Fasolkę gotujemy al dente około 8-10 minut, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki.
    Pomidora obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę.
    Połowę sera kroimy w kostkę, resztę w plasterki.
    Do kaszy dodajemy fasolkę, pomidora, ser pokrojony w kostkę i przyprawy.
    Cukinię kroimy wzdłuż na pół.
    Wykładamy farsz połówki cukini.
    Układamy plasterki sera.
    Pieczemy 30-35 minut.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń