Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam warzywa, w lodówce muszę mieć pieczarki, szpinak, brokuła i cukinię, wtedy nie boję się, że zabraknie mi pomysłu na obiad
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 721
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 14
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 721
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
1. cukinie umyć, przekroić wzdłuż na pół, łyżeczką wydrążyć miąższ (ja wykorzystuję go na zupę-krem), cukinię posolić, odstawić, 2. cebulę pokroic, pieczarki drobno pokroić, razem z cebula poddusić na oleju, doprawić jarzynką i pieprzem, 3. pieczarki wymieszać z ugotowanym ryżem i serkiem (ja najlepiej lubię Almette ze szczypiorkiem), doprawić finalnie, 4. cukinie osuszyć, napełnić farszem, ułozyć na blasze, piec przykryte folią ok 30 min, na koniec zdjąć folię i piec jeszcze ok 20 min, aż cukinie fajnie się przypieką, smacznego