Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia z dodatkiem kaszy jaglanej, pomidorów, sera feta, świeżych pomidorów oraz sera mozzarella.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11962
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16487
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11962
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16487
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5302
Składniki
1. Kasze jaglaną płuczemy kilka razy aby pozbyć się goryczki i gotujemy . 2. Cukinię myjemy i wyrażamy środek. Doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 5-10 minut lub kładziemy na rozgrzanego grilla, aby cukinia trochę zmiękła. 3. Ugotowaną kasze jaglaną przekładamy do miski i dodajemy sera feta, pokrojone ciemne oliwki, pomidora, czerwoną paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek, oregano, bazylię, tymianek oraz pieprz, Dokładnie mieszamy. 4. Farsz przekładamy na wydrążoną cukinię i posypujemy startym serem mozzarella. 5. Pieczemy około 10- 15 minut w piekarniku lub kładziemy na grilla w zawiniętej foli aluminiowej.