Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam jedno z moich ulubionych letnich dań: faszerowaną zapieczoną w piekarniku cukinię. Farsz może być różny, ale ten należy do moich ulubionych. Danie sycące, pyszne, pachnące pieczarkami. Można podawać z ulubionym sosem, ale farsz jest wilgotny, upieczona cukinia również, więc taką cukinię można też pałaszować bez dodatków.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13681
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4298
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43239
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 520
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 446
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 472
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13681
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4298
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43239
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 520
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 446
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 472
Składniki
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż na pół Za pomocą łyżeczki wydrążamy miękki środek z pesteczkami
Wydrążony miąższ kroimy na drobne kawałki, a wydrążone środki cukinii oprószamy solą i odstawiamy na ok 15 minut, aż cukinie puszczą sok
Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju i podsmażamy na nim posiekaną cebulę. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty czosnek
Do cebuli dodajemy wydrążony miąższ cukinii, drobno pokrojoną paprykę oraz pokrojone pieczarki. Solimy, doprawiamy pieprzem i smażymy do odparowania płynu. Dodajemy do warzyw ryż oraz passatę. Mieszamy
Sok z cukinii wylewamy, przecieramy środki ręcznikiem papierowym Cukinie wypełniamy farszem, posypujemy tartą mozzarellą i zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez ok 30 minut, aż cukinia zmięknie