Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przedstawiam jedno z moich ulubionych letnich dań: faszerowaną zapieczoną w piekarniku cukinię. Farsz może być różny, ale ten należy do moich ulubionych. Danie sycące, pyszne, pachnące pieczarkami. Można podawać z ulubionym sosem, ale farsz jest wilgotny, upieczona cukinia również, więc taką cukinię można też pałaszować bez dodatków.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6887
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242742
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19831
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 481
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 479
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6887
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1242742
Składniki
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy wzdłuż na pół Za pomocą łyżeczki wydrążamy miękki środek z pesteczkami
Wydrążony miąższ kroimy na drobne kawałki, a wydrążone środki cukinii oprószamy solą i odstawiamy na ok 15 minut, aż cukinie puszczą sok
Na patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju i podsmażamy na nim posiekaną cebulę. Pod koniec smażenia dodajemy przeciśnięty czosnek
Do cebuli dodajemy wydrążony miąższ cukinii, drobno pokrojoną paprykę oraz pokrojone pieczarki. Solimy, doprawiamy pieprzem i smażymy do odparowania płynu. Dodajemy do warzyw ryż oraz passatę. Mieszamy
Sok z cukinii wylewamy, przecieramy środki ręcznikiem papierowym Cukinie wypełniamy farszem, posypujemy tartą mozzarellą i zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach przez ok 30 minut, aż cukinia zmięknie