Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia to dodatek warzywny do wielu potraw, jednak w tej wersji jest głównym składnikiem dania. Możesz ją przygotować w formie obiadu lub kolacji na ciepło. Jest aromatyczna, pełna warzyw i miękka. Sprawdź nasz przepis.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Cukinie umyj, osusz, a następnie odkrój końce. Natnij każdą z nich w równych odstępach. Ser pokrój w plasterki, to samo zrób z umytymi, osuszonymi i oczyszczonymi pomidorami oraz paprykami. Cebulę posiekaj w piórka. Nacięcia wypełniaj kolejno kawałkiem: sera, pomidora, papryki i cebuli.
Ułóż cukinie w naczyniu żaroodpornym, skrop delikatnie oliwą, a następnie dopraw przyprawą gyros, solą i pieprzem. Włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza i piecz przez około 30 minut.