Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia to dodatek warzywny do wielu potraw, jednak w tej wersji jest głównym składnikiem dania. Możesz ją przygotować w formie obiadu lub kolacji na ciepło. Jest aromatyczna, pełna warzyw i miękka. Sprawdź nasz przepis.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 276
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104574
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9085
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 276
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104574
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9085
Składniki
Cukinie umyj, osusz, a następnie odkrój końce. Natnij każdą z nich w równych odstępach. Ser pokrój w plasterki, to samo zrób z umytymi, osuszonymi i oczyszczonymi pomidorami oraz paprykami. Cebulę posiekaj w piórka. Nacięcia wypełniaj kolejno kawałkiem: sera, pomidora, papryki i cebuli.
Ułóż cukinie w naczyniu żaroodpornym, skrop delikatnie oliwą, a następnie dopraw przyprawą gyros, solą i pieprzem. Włóż do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza i piecz przez około 30 minut.