Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutka cukinia nadziewana soczystym mięsem z kurczaka w kremowym, lekko pikantnym sosie. Danie łatwe i szybkie w przygotowaniu, a swym wyglądem i smakiem zachwyci każdego.
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 126
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 745
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 126
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 70
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 745
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 357
Składniki
Cukinie kroimy wzdłuż na pół i łyżka usuwamy ze środka miąższ z pestkami. Wydrążone dołki z cukinii delikatnie solimy.
Serek, majonez i ketchup wkładamy do miski.
Przy użyciu miksera łączymy ze sobą wszystkie składniki sosu.
Mięso rozdrabniamy za pomocą widelca. Ser trzemy na tarce o grubych oczkach, odkładamy 1/4 tartego sera na posypkę, a resztę dodajemy do rozdrobnionego kurczaka, razem z przygotowanym wcześniej sosem.
Składniki łączymy ze sobą.
Tak przygotowanym farszem wypełniamy cukinię.
Nafaszerowaną cukinię obsypujemy tartym serem.
Cukinię pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 200'C przez około 30 - 40 minut. Czas pieczenia zależy od wielkości cukinii. Po upieczeniu powinna być miękka.
Podajemy na gorąco polaną ulubionym sosem.
Smacznego !!!
;-D