Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne plastry z cukinii smażone na patelni. Poznaj pomysł na wegetariańskie kotleciki z cukinii. Złota i chrupiąca panierka a w środku jędrna cukinia. Musisz spróbować tego przepisu!
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7277
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2732
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20259
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7277
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2732
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 20259
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 595
Składniki
Umyj i pokrój cukinię bez obierania w plastry o grubości 1 cm. Talarki z cukinii ułóż na papierze kuchennym, posól z obu stron i zostaw na 20 minut. Po tym czasie osusz dokładnie cukinię papierem.
Teraz panierujemy talarki podobnie jak kotlety. Obtocz plastry cukinii w mące, następnie zanurz w rozbełtanym jajku a na koniec pokryj plaster cukinii bułką tartą. TIP: Do mąki dodaj pieprz i słodką paprykę dla smaku.
Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do momentu, aż panierka będzie złocista. TIP: po usmażeniu kładź kotleciki na papier kuchenny, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. SMACZNEGO!