Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne plastry z cukinii smażone na patelni. Poznaj pomysł na wegetariańskie kotleciki z cukinii. Złota i chrupiąca panierka a w środku jędrna cukinia. Musisz spróbować tego przepisu!
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25010
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6107
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 408
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 25010
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6107
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 408
Składniki
Umyj i pokrój cukinię bez obierania w plastry o grubości 1 cm. Talarki z cukinii ułóż na papierze kuchennym, posól z obu stron i zostaw na 20 minut. Po tym czasie osusz dokładnie cukinię papierem.
Teraz panierujemy talarki podobnie jak kotlety. Obtocz plastry cukinii w mące, następnie zanurz w rozbełtanym jajku a na koniec pokryj plaster cukinii bułką tartą. TIP: Do mąki dodaj pieprz i słodką paprykę dla smaku.
Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do momentu, aż panierka będzie złocista. TIP: po usmażeniu kładź kotleciki na papier kuchenny, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. SMACZNEGO!