Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne plastry z cukinii smażone na patelni. Poznaj pomysł na wegetariańskie kotleciki z cukinii. Złota i chrupiąca panierka a w środku jędrna cukinia. Musisz spróbować tego przepisu!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5255
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11671
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5042
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1287
Składniki
Umyj i pokrój cukinię bez obierania w plastry o grubości 1 cm. Talarki z cukinii ułóż na papierze kuchennym, posól z obu stron i zostaw na 20 minut. Po tym czasie osusz dokładnie cukinię papierem.
Teraz panierujemy talarki podobnie jak kotlety. Obtocz plastry cukinii w mące, następnie zanurz w rozbełtanym jajku a na koniec pokryj plaster cukinii bułką tartą. TIP: Do mąki dodaj pieprz i słodką paprykę dla smaku.
Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do momentu, aż panierka będzie złocista. TIP: po usmażeniu kładź kotleciki na papier kuchenny, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. SMACZNEGO!