Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne plastry z cukinii smażone na patelni. Poznaj pomysł na wegetariańskie kotleciki z cukinii. Złota i chrupiąca panierka a w środku jędrna cukinia. Musisz spróbować tego przepisu!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1266
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4021
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 999
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1266
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4021
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 999
Składniki
Umyj i pokrój cukinię bez obierania w plastry o grubości 1 cm. Talarki z cukinii ułóż na papierze kuchennym, posól z obu stron i zostaw na 20 minut. Po tym czasie osusz dokładnie cukinię papierem.
Teraz panierujemy talarki podobnie jak kotlety. Obtocz plastry cukinii w mące, następnie zanurz w rozbełtanym jajku a na koniec pokryj plaster cukinii bułką tartą. TIP: Do mąki dodaj pieprz i słodką paprykę dla smaku.
Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron do momentu, aż panierka będzie złocista. TIP: po usmażeniu kładź kotleciki na papier kuchenny, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. SMACZNEGO!