Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Makaron z kurczakiem, cukinią i pieczarkami to doskonała propozycja na szybki, smaczny i pożywny obiad dla zabieganych. Będziecie zaskoczeni, jakie to proste!
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 52
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8667
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3088
Polecam.
Odsłon: 1884
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 52
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8667
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3088
Polecam.
Odsłon: 1884
Składniki
Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor. Dodajemy dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem i podsmażamy razem z cebulką i czosnkiem.
Pieczarki myjemy i kroimy na plasterki. Cukinię myjemy, wycinamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Wszystko razem przekładamy na patelnię i podsmażamy. Pod koniec dodajemy śmietankę. Sos doprawiamy solą i pieprzem.
Ugotowany makaron odcedzamy, następnie przekładamy na patelnię z sosem. Wszystko razem mieszamy i nakładamy na talerze. Smacznego!